Ir al contenido principal

Paelles Universitàries

Les paelles universitàries és un esdeveniment que és porta realitzant més de dues décades entre els universitaris valencians, te com a objectiu la celebració del bon temps i l'arribada dels últims exàmens de curs, però què ha ocorregut en els últims anys?

Des del 2015 les paelles universit+aries han passat a convertir-s'en un dels festivals universitaris més grans d'Europa, deixant de costat la seua finalitar per a convertir-s'en un esdeveniment multitudinari amb finalitats empresarials.





Paelles Universitàries 2019, invisibilització dels problemes.

Durant l'última setmana s'ha canviat la ubicació d'aquest macrofestival, a causa del rebuig del municipi de Montcada per a la celebració d'aquest esdeveniment. L'organització del festival realitza un canvi, i situa el festival en La punta, a tan sols 48h de la seua celebració l'Ajuntament de València comunica que no té els permisos necessaris per a dur a terme l'esdeveniment i comencen a sorgir problemes.

Què suposa la celebració d'aquest esdeveniment?

Si es realitza un comparació entre els aspectes positius i negatius del festival, podríem assenyalar dos aspectes positius; els beneficis per a l'empresa organitzadora i totes aquelles que es veuen influenciades com el transport públic, i l'experiència positiva dels assistents. Quant als aspectes negatius, es podria realitzar una llista interminable:

-Cost econòmic per a l'administració pública: es realitza un desplegament policial d'abundants professionals per a evitar qualsevol incident, tant policies com professionals sanitaris. A més del cost en neteja.

-Cost mediambiental: contaminació acústica, contaminació del medi natural com és l'horta valenciana situada al voltant del Multiespai La punta.

-Cost social: amb el canvi d'ubicació del festival es troben afectades totes les persones que viuen en La punta, deixant de costat els possibles danys i incidents que puguen ocórrer en aquest espai, es invisibilitza les reivindicacions dels ciutadans d'aquesta localitat que porten realitzant des de fa molts anys.


La Punta

És una pedania de la ciutat de València, es troba situada en el districte de Quatre Carreres. 
És considerada una zona de sòl especial de protecció agrícola però en 1994 l'Autoritat Portuària, l'Ajuntament, la Generalitat i la SEPES, entitat pública del Ministeri de Foment decideixen dur a terme un pla d'activitat logística, ZAL en aquesta localitat. Es va reclassificar el sòl com a urbanitzable, la qual cosa convertiria La Punta en un polígon industrial que permetria un major desenvolupament del Port de València, d'aquesta forma va començar una lluita interminable per part dels veïns.
En 2002 cases i alqueries van ser derrocades, i al juny de 2015 el Tribunal Suprem confirma la nul·litat del pla de la ZAL, deixant una localitat destruïda i sense possibilitats.

La realització d'aquesta activitat en La Punta podria considerar-se com una mostra de desatenció per part de l'Administració davant les necessitats i problemàtiques socials, i deixa veure els vertaders interessos d'aquesta









Comentarios

Entradas populares de este blog

8 de Març, si nosaltres parem, el món s'atura!

Per tú, per nosaltres, per totes! El dia d'avui milions de dones vam ser les protagonistes de tot l'espai públic de ciutats com València, Madrid, Barcelona, Bilbao i totes les cuitats de l'estat Espanyol. Milers de dones varen eixir al carrer per un procés de lluita per a la igualtat entre homes i dones, que es ve construint des de fa molts anys, per aconseguir una societat igualitària, i totalment lliures. Lluitem i cridem alt, deixant ben clar que no anem a tolerar ni un pas enrere en els drets conquistats per les dones; que no anem a permetre el patriarcat; que no permetrem més assassinats i violència masclista sense resposta. Ara és el moment.

L'educació i el sistema educatiu

Què és l'educació? Per a iniciar aquesta reflexió "El xicotet salvatge" és una pel·lícula que narra la història real d'un xiquet que es va criar en el bosc. Víctor, no coneixia cap norma social i les seues preocupacions es basaven en satisfer les seues necessitats més bàsiques. Durant l'hivern de 1798 va ser trobat i estudiat pel metge Jean-Marc- Gaspard   Itard  qui es va encarregar de la seua educació. L'ésser humà és considerat com un ésser incomplet, amb gran capacitat d'aprenentatge i amb una gran necessitat de rebre educació, és per això que al llarg de la pel·lícula es qüestiona al menor com a ésser humà, ja que al llarg de la seua vida no ha rebut cap mena d'educació. L'educació té diverses accepcions, és considerat com un procés complex i dinàmic determinat per la manera d'entendre a les persones, món i creences. És qualsevol acte o experiència que té un efecte formatiu en la ment, el caràcter o capacitat física d'u

2 de Maig- Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar

El 2 de maig, Dia internacional contra l'assetjament escolar, el Departament d'Educació proposa als centres educatius realitzar alguna activitat relacionada amb aquesta problemàtica. L'assetjament afecta milions d'infants i joves a les escoles d'arreu del món, per això la UNESCO va reconèixer, aquest dia, amb l'objectiu de conscienciar a tota la població. Un de cada tres xiquets reconeix que en la seua classe existeixen situacions d'assetjament escolar, una situació que el 97,7% dels alumnes ja veu com un tipus de maltractament, segons les enquetes realitzades a alumnes i professors que han participat en programes de prevenció del "bullying l'any passat". Els insults i les agressions físiques són les formes més habituals d'assetjament, al voltant del 85% en tots dos casos, seguides de les diferents maneres de pressió psicològica que pateix el 33,7% de les víctimes. Els xiquets percebuts d'alguna manera com diferents són més pro