Ir al contenido principal

Paelles Universitàries

Les paelles universitàries és un esdeveniment que és porta realitzant més de dues décades entre els universitaris valencians, te com a objectiu la celebració del bon temps i l'arribada dels últims exàmens de curs, però què ha ocorregut en els últims anys?

Des del 2015 les paelles universit+aries han passat a convertir-s'en un dels festivals universitaris més grans d'Europa, deixant de costat la seua finalitar per a convertir-s'en un esdeveniment multitudinari amb finalitats empresarials.





Paelles Universitàries 2019, invisibilització dels problemes.

Durant l'última setmana s'ha canviat la ubicació d'aquest macrofestival, a causa del rebuig del municipi de Montcada per a la celebració d'aquest esdeveniment. L'organització del festival realitza un canvi, i situa el festival en La punta, a tan sols 48h de la seua celebració l'Ajuntament de València comunica que no té els permisos necessaris per a dur a terme l'esdeveniment i comencen a sorgir problemes.

Què suposa la celebració d'aquest esdeveniment?

Si es realitza un comparació entre els aspectes positius i negatius del festival, podríem assenyalar dos aspectes positius; els beneficis per a l'empresa organitzadora i totes aquelles que es veuen influenciades com el transport públic, i l'experiència positiva dels assistents. Quant als aspectes negatius, es podria realitzar una llista interminable:

-Cost econòmic per a l'administració pública: es realitza un desplegament policial d'abundants professionals per a evitar qualsevol incident, tant policies com professionals sanitaris. A més del cost en neteja.

-Cost mediambiental: contaminació acústica, contaminació del medi natural com és l'horta valenciana situada al voltant del Multiespai La punta.

-Cost social: amb el canvi d'ubicació del festival es troben afectades totes les persones que viuen en La punta, deixant de costat els possibles danys i incidents que puguen ocórrer en aquest espai, es invisibilitza les reivindicacions dels ciutadans d'aquesta localitat que porten realitzant des de fa molts anys.


La Punta

És una pedania de la ciutat de València, es troba situada en el districte de Quatre Carreres. 
És considerada una zona de sòl especial de protecció agrícola però en 1994 l'Autoritat Portuària, l'Ajuntament, la Generalitat i la SEPES, entitat pública del Ministeri de Foment decideixen dur a terme un pla d'activitat logística, ZAL en aquesta localitat. Es va reclassificar el sòl com a urbanitzable, la qual cosa convertiria La Punta en un polígon industrial que permetria un major desenvolupament del Port de València, d'aquesta forma va començar una lluita interminable per part dels veïns.
En 2002 cases i alqueries van ser derrocades, i al juny de 2015 el Tribunal Suprem confirma la nul·litat del pla de la ZAL, deixant una localitat destruïda i sense possibilitats.

La realització d'aquesta activitat en La Punta podria considerar-se com una mostra de desatenció per part de l'Administració davant les necessitats i problemàtiques socials, i deixa veure els vertaders interessos d'aquesta









Comentarios

Entradas populares de este blog

17 de maig- Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Tansfòbia i la Bifòbia

El 17 de maig es celebra el Dia Internacional contra la Homofòbia i la Transfòbia per a commemorar l'eliminació de l'homoexualitat de la llista d'enfermetats mentals per part de l'Organització Mundial de la Salud (OMS). Aquest fet va tindr elloc el 17 de maig de 1990. L'objectiu d'aquesta celebració és el de coordinar les accions per a denunciar la discriminació que reben algunes persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transexuals, i perquè els seus drets puguen avançar. El Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia es va idear en 2004, i després d'un any de campanya es va celebrar per primera vegada l'any 2005.  És interessant mencionar que van participar més de 40 països en tot el món, amb activitats militants LGBT, que varen ser cobertes pels mitjans de comunicació. La discriminació basada en l'orientació sexual i en la identitat de gènere no està oficialment reconeguda pels Estats membres de les Nacions unides mal...

Frankenstein Educador, primera part

Frankenstein Educador "Frankenstein o el mito de la Educación como Fabricación" Aquesta sessió, fou una sessió de debat sobre la lectura del text "Frankenstein Educador" de Phillipe Meireu (1988) Per a dur a terme el debat, ens col·locarem en un cercle, d'aquesta manrea tots podíem veure a tots, per a així, poder interactuar millor L'activitat consistia en, després d'haver-se llegit cada u el text a casa, haver buscar alguna frase que, per alguna raó ens haja resultat interessant o haja cridat l'atenció; ja siga perquè ens haguera agradat, desagradat, per estar d'acord o en desacord. D'aquesta manera adonar.-se que, no per a tots és important el materix o trobem els mateixos significats, a l'igual que, poden haver-hi coses que altres s'han adonat i nosaltres no. En el fragment del text llegit, podem observar diverses paradoxes de l'educació. Cal destacar la necessitat de ser educat per altre i ...

El paper de l'escola

L'escola com: preservadora i transmissora de l'herència, com a ferramenta per al desenvolupament i com a ferramenta de transformació cultural L’escola com a preservadora i transmissora de l’herència cultural, l’escola com a ferramenta per al desenvolupament de l’individu i l’escola com a ferramenta per a la transformació de la cultura. Tenint en compte que, per l ’herència cultural i la tradició clàssica, els costums i l’ètica són cosa de la família; mostra que, l’adaptació social tampoc és cosa de l’escola. Contraresta amb l’escola com a instrument que, ajuda al desenvolupament personal de l’individu; mostra l’escola com a compensadora de les desigualtats d’origen. Referent a l’escola com a transformació de la cultura , destaca la important funció social i la exigència que te de respondre a les necessitats de la societat. L’educació té la funció de transformar la societat i així el mateix ordre social. “Concebuda l’escola com una institució específicament...