Ir al contenido principal

L'eutanàsia


La eutanàsia és la intervenció voluntària que accelera la mort del pacient terminal amb la intenció d’evitar el seu sofriment i mal. L’eutanàsia està associada al final de la vida sense sofriment.

Aquests dies, l’eutanàsia ha sigut noticia. María José Carrasco, la dona malalta d’esclerosis múltiple va morir ajudada del seu home. Actualment, Ángel, el seu home, després de reconèixer els fets pel delicte d’auxili i/o cooperació al suïcidi va ser arrestat i posat en llibertat posteriorment sense mesures cautelars.





La comunitat de Madrid per la seua part, es defén de no haver desemparat a la parella. Defenen haver-li oferit una plaça a la residència, a la qual María José va rebutjar. Posteriorment la sol·licità novament però el nivell d’ingressos del matrimoni era molt elevat aleshores se li denegava l’accés sense acreditar la seva situació d’emergència social.

A penes 3 mesos abans de llevar-se la vida voluntàriament, sol·licità l’ajuda a domicili, la qual estava en tràmit. La comunitat de Madrid vol recordar que, estava sent atesa regularment pels equips d’atenció domiciliaria de cures pal·liatives de la plataforma PAL24  del SUMMA 112.

Aquesta noticia ha tingut molta repercussió mediàtica, segons el INE, més del 70% dels espanyols estan d’acord en regular la llei de l’eutanàsia; en aquest cas, els partits polítics utilitzen aquesta discussió per afavorir el propi partit.

La ministra de Sanitat María Luisa Carcedo, mostra el seu desig de que, en la pròxima legislatura s’aprove finalment la llei d’eutanàsia i de cures pal·liatives. Segons la ministra, hi ha voluntat política per regular ambdues lleis; comenta que, “ambdues son lleis necessàries, espere que en la pròxima legislatura vegen la llum i lamente la situació que s’ha produït”

Comentarios

Entradas populares de este blog

8 de Març, si nosaltres parem, el món s'atura!

Per tú, per nosaltres, per totes! El dia d'avui milions de dones vam ser les protagonistes de tot l'espai públic de ciutats com València, Madrid, Barcelona, Bilbao i totes les cuitats de l'estat Espanyol. Milers de dones varen eixir al carrer per un procés de lluita per a la igualtat entre homes i dones, que es ve construint des de fa molts anys, per aconseguir una societat igualitària, i totalment lliures. Lluitem i cridem alt, deixant ben clar que no anem a tolerar ni un pas enrere en els drets conquistats per les dones; que no anem a permetre el patriarcat; que no permetrem més assassinats i violència masclista sense resposta. Ara és el moment.

L'educació i el sistema educatiu

Què és l'educació? Per a iniciar aquesta reflexió "El xicotet salvatge" és una pel·lícula que narra la història real d'un xiquet que es va criar en el bosc. Víctor, no coneixia cap norma social i les seues preocupacions es basaven en satisfer les seues necessitats més bàsiques. Durant l'hivern de 1798 va ser trobat i estudiat pel metge Jean-Marc- Gaspard   Itard  qui es va encarregar de la seua educació. L'ésser humà és considerat com un ésser incomplet, amb gran capacitat d'aprenentatge i amb una gran necessitat de rebre educació, és per això que al llarg de la pel·lícula es qüestiona al menor com a ésser humà, ja que al llarg de la seua vida no ha rebut cap mena d'educació. L'educació té diverses accepcions, és considerat com un procés complex i dinàmic determinat per la manera d'entendre a les persones, món i creences. És qualsevol acte o experiència que té un efecte formatiu en la ment, el caràcter o capacitat física d'u

2 de Maig- Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar

El 2 de maig, Dia internacional contra l'assetjament escolar, el Departament d'Educació proposa als centres educatius realitzar alguna activitat relacionada amb aquesta problemàtica. L'assetjament afecta milions d'infants i joves a les escoles d'arreu del món, per això la UNESCO va reconèixer, aquest dia, amb l'objectiu de conscienciar a tota la població. Un de cada tres xiquets reconeix que en la seua classe existeixen situacions d'assetjament escolar, una situació que el 97,7% dels alumnes ja veu com un tipus de maltractament, segons les enquetes realitzades a alumnes i professors que han participat en programes de prevenció del "bullying l'any passat". Els insults i les agressions físiques són les formes més habituals d'assetjament, al voltant del 85% en tots dos casos, seguides de les diferents maneres de pressió psicològica que pateix el 33,7% de les víctimes. Els xiquets percebuts d'alguna manera com diferents són més pro