Ir al contenido principal

17 de maig- Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Tansfòbia i la Bifòbia

El 17 de maig es celebra el Dia Internacional contra la Homofòbia i la Transfòbia per a commemorar l'eliminació de l'homoexualitat de la llista d'enfermetats mentals per part de l'Organització Mundial de la Salud (OMS). Aquest fet va tindr elloc el 17 de maig de 1990.


L'objectiu d'aquesta celebració és el de coordinar les accions per a denunciar la discriminació que reben algunes persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transexuals, i perquè els seus drets puguen avançar.

El Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia es va idear en 2004, i després d'un any de campanya es va celebrar per primera vegada l'any 2005.  És interessant mencionar que van participar més de 40 països en tot el món, amb activitats militants LGBT, que varen ser cobertes pels mitjans de comunicació.


La discriminació basada en l'orientació sexual i en la identitat de gènere no està oficialment reconeguda pels Estats membres de les Nacions unides malgrat que organismes de drets humans com el Comité de Derechos Humanos han condemnat repetidament la discriminació basada en l'orientació sexual i la identitat de gènere. D'altra banda, la transexualitat ja no es troba catalogada coma transtorn mental en el DSM V, la quinta edició del Manual diagnóstico y estadístico de los transtornos mentales, publicat per l'Associació Psiquiàtrica Nord-americana, on apareix la disfòria de gènere.

El tema d'aquest any és "Justícia i Protecció per a tots i totes". Durant les últimes dècades, la protecció de les persones LGBTQI i totes les persones amb diverses orientacions sexuals o les característiques sexuals han ampliat en gran mesura.  Si bé els climes socials tenen alguns llocs on les persones es senten més segures en les seues societats, en altres, la violència, com homicidis, i l'estigma en realitat han augmentat. Els règims autoritaris i feixistes estan en auge i amenacen els drets humans  llibertats fonamentals i que són testimonis d'un augment preocupant dels intents d'avivar el pànic moral.

Tot el món ha de sentir-se totalment lliure per a perseguir allò que el cor demana.Comentarios

Entradas populares de este blog

Competències educatives i el Treball Social

Té el treball social competències educatives?
En aquesta sessió del professor Carles Monclus s'ha dut a terme de manera dinàmica, ja que per grups hem buscat en la pàgina web de la Universitat de València, el programa d'estudis del grau de Treball Social, i dins d'ell, buscar quines competències del Treball Social són educatives, per a posteriorment posar-les en comú amb la resta de la classe.

Juntament amb els/les nostres companys/es s'ha arribat a la conclusió de què, dins de les competències bàsiques del Treball Social, fer que "l'alumnat puga transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat" té un caràcter educatiu. En respecte a les competències generals, té un caràcter educatiu "la capacitat per a ajudar les persones perquè siguen capces de manifestar les necessitats, punts de vista i circumstàncies".
I per últim, dins de les competències específiques, s'ha conclòs que tenen un ca…

Frankenstein Educador, primera part

Frankenstein Educador "Frankenstein o el mito de la Educación como Fabricación"
Aquesta sessió, fou una sessió de debat sobre la lectura del text "Frankenstein Educador" de Phillipe Meireu (1988)
Per a dur a terme el debat, ens col·locarem en un cercle, d'aquesta manrea tots podíem veure a tots, per a així, poder interactuar millor
L'activitat consistia en, després d'haver-se llegit cada u el text a casa, haver buscar alguna frase que, per alguna raó ens haja resultat interessant o haja cridat l'atenció; ja siga perquè ens haguera agradat, desagradat, per estar d'acord o en desacord. D'aquesta manera adonar.-se que, no per a tots és important el materix o trobem els mateixos significats, a l'igual que, poden haver-hi coses que altres s'han adonat i nosaltres no.En el fragment del text llegit, podem observar diverses paradoxes de l'educació. Cal destacar la necessitat de ser educat per altre i la capacitat d'aprenentatge que…

L'eutanàsia

La eutanàsia és la intervenció voluntària que accelera la mort del pacient terminal amb la intenció d’evitar el seu sofriment i mal. L’eutanàsia està associada al final de la vida sense sofriment.
Aquests dies, l’eutanàsia ha sigut noticia. María José Carrasco, la dona malalta d’esclerosis múltiple va morir ajudada del seu home. Actualment, Ángel, el seu home, després de reconèixer els fets pel delicte d’auxili i/o cooperació al suïcidi va ser arrestat i posat en llibertat posteriorment sense mesures cautelars.
La comunitat de Madrid per la seua part, es defén de no haver desemparat a la parella. Defenen haver-li oferit una plaça a la residència, a la qual María José va rebutjar. Posteriorment la sol·licità novament però el nivell d’ingressos del matrimoni era molt elevat aleshores se li denegava l’accés sense acreditar la seva situació d’emergència social.
A penes 3 mesos abans de llevar-se la vida voluntàriament, sol·licità l’ajuda a domicili, la qual estava en tràmit. La comunitat de …